Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: معاون سیاسی وزیر خارجه با اشاره به دیپلماسی آب گفت: هوشمند سازی واردات و صادرات کالا و تولید کالاهای کم‌مصرف در آب از جمله راه‌حل‌ها برای بحران آب در کشور است.

 

به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر خارجه کشورمان در همایش ملی دیپلماسی آب و فرصتهای هیدروپلیتیک غرب آسیا با اشاره به کاهش نزولات آسمانی به جهت تغییرات اقلیمی گفت: بحران آب از طرفی هم با افزایش مصرف آب به دلیل صنعتی شدن زندگی شهری بوده است و این امر یعنی وضعیت مناسبی در موضوع آب نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

عراقچی با بیان اینکه متاسفانه بر روی مدیریت مصرف آب وقت نگذاشتیم تا از آب های موجود استفاده بهینه کنیم، افزود: در حال حاضر ذخایر زیرزمینی ما رو به کاهش است و این موضوع در حالی است که همچنان هم در خصوص تامین آب باید فکر کنیم و تاکنون شیوه درستی در پیش نگرفته ایم و باید فکر مناسبی داشت و به دنبال مدیریت مصرف آب باشیم.

 

معاون سیاسی وزیر خارجه تصریح کرد: ما در پی تامین آب هستیم اما میزان مصرفی هدررفت آب زیاد است و باید به دنبال مدیریت این امر باشیم تا حجم زیادی از آب هدر نرود. کارهای بسیاری در این حوزه باید انجام گیرد که باید در خصوص آن فکر کرد و بر روی این موضوع تصمیمات درستی اتخاذ شود.

 

عراقچی با اشاره به هدررفت آب در حوزه کشاورزی و اصلاح شیوه های آبیاری تصریح کرد: استان سیستان و بلوچستان با کمبود شدید آب مواجه است و تالاب های زیادی در این استان در حال خشک شدن هستند که این موضوع کشاورزی را به خطر انداخته و در پی آن موضوع مهاجرت و موضوعات امنیتی را به همراه خواهد داشت که نمونه ای از مشکلات ما در این حوزه است.

 

عراقچی با بیان اینکه نیاز به اصلاح سبک زندگی مردم داریم، گفت: اصلاح روش های مدیریتی در حوزه آب و جذب سرمایه گذاری های کلان و همچنین اصلاح سبک زندگی مردم از جمله اقدامات مثبتی است که می توان در جهت بحران آب انجام داد.

 

وی گفت: آنچه به عنوان دیپلماسی آب مطرح است یک موضوع کلان است و امروزه دیپلماسی آب های فرامرزی مطرح شده که حوزه‌های آبی مشترک با همسایگان و بهره برداری از آن و جلوگیری از منازعه بر سر آب مواردی است که در این خصوص مطرح است.

 

عراقچی با بیان اینکه آب بیشتر از اینکه موضوع نزاع و درگیری باشد در طول تاریخ موضوع حفاری بوده است، گفت: کشورها در موضوع آب به این نتیجه رسیده اند که با یکدیگر همکاری داشته باشند.

 

معاون سیاسی وزیر خارجه کشورمان با اشاره به معاهده هیرمند میان ایران و افغانستان خاطرنشان کرد: این معاهده محصول دهها سال مذاکره است که با تمهیدات خاصی به امضا رسید و انجام شد. معاهده اروندرود و امثال آن یکی از وظایف وزارت امور خارجه در قالب دیپلماسی آب بوده و هست و سالها در این حوزه تلاش های فراوانی شده است.

 

عراقچی با بیان اینکه فراموش نکنیم که غرب آسیا به سمت خشکسالی کامل می رود، یادآور شد: تا سال 2025 رسما همه کشورهای منطقه از جمله ایران به عنوان کشورهای خشکسالی معرفی می شوند و در آن شرایط همه سعی خواهند کرد منابع آبی آنها از کشورشان خارج نشود.

 

عراقچی ادامه داد: سیاست های کلان کشور در راستای جلوگیری از خروج آب از کشور است و البته این به معنای مدیریت این مسئله است.

 

معاون سیاسی وزیر خارجه دیپلماسی آب های فرامرزی را بخشی از دیپلماسی آب عنوان کرد و افزود: بخش دیگر دیپلماسی آب، دیپلماسی آب مجازی است؛ باید کالاهایی تولید شوند که آب کمتری در تولید آنها به کار رفته و امروز کشورها می روند به سمت واردات کالاهایی که نیاز بیشتری به آب دارند تا خودشان آن را تولید نکنند و این امر یعنی مدیریت بهتر در تجارت بین الملل و باید مفهوم کالاهای استراتژیک را بازبینی کنیم.

 

عراقچی با اشار به هوشمندی واردات و صادرات گفت: امروز در دنیا حساب می کنند هر کالایی در تولید چه میزان آب مصرف می کند و در اینجا که باید واردات و صادرات خود را هوشمند کنیم، نقش سیاست خارجی نیز در این امر بسیار مهم است.

 

وی با اشاره به اینکه ما به هلند آب صادر می کنیم در حالی که این کشور از جمله کشورهای بسیار پرآب است، خاطرنشان کرد: موضوع دیگر در حال بحران آب کشت های فراسرزمینی است و ما با حدود 11 کشور توافقنامه هایی داشتیم که البته این موضوع بنا به مشکلاتی هنوز به بهره برداری لازم نرسیده است.

 

عراقچی گفت: حوزه دیگر حل بحران آب انتقال آب در شبکه شهری است به طور مثال از کشورهای پرآب وارد کردن آب به کشور مقوله دیگری است که باید بر روی این ایده نیز فکر کنیم.

 

 وی گفت: بحث دیگر صرفه جویی در مصرف آب است که باید دید سیاست خارجی در دیپلماسی آب تا چه میزان این موضوع را می تواند پیش ببرد. مطالعات در این زمینه در حال انجام است و سرمایه گذاری سنگینی را می طلبد و این امر نیاز به استفاده از تجارب دیگران و همکاری های بین المللی دارد.

 

وی با بیان اینکه کشورهای دنیا برای مقابله با گرمایش زمین بودجه سنگینی را هزینه می کنند که ما هنوز در این زمینه کاری انجام نداده ایم، گفت: این موضوع نیاز به همکاری های داخلی و خارجی دارد.

 

وی اظهار کرد: دستگاه دیپلماسی کشور مقابله با مصرف بی رویه آب و مدیریت بهینه آن را در دستور کار دارد و باید دید سهم هر یک از دستگاه های کشور در مقابله با بحران آب چقدر است و پس از آن باید فکر کنیم که چه اقدامی انجام شود.

 

عراقچی با اشاره به خاطره ای گفت: زمانی که من سفیر جمهوری اسلامی در ژاپن بودم یک روز با شهردار توکیو دیدار کردم، آنها آنقدر به کیفیت آب لوله کشی خود مطمئن بودند که روی بطری آب معدنی که در مقابل شهردار توکیو بود و نوشته شده بود پرشده از آب لوله کشی شهر توکیو. شهردار توکیو در این دیدار به من گفت ما ظرف 10 سال هدررفت آب در شبکه آب رسانی توکیو را از 20 درصد به 2 درصد رسانده ایم و با این اقدام توانستیم منابع آبی یک شهر دو میلیون نفری را تامین کنیم و این در حالی است که طبق گفته شهردار و آمار موجود میزان هدررفت آب در شبکه آب رسانی 30 درصد است و این 30 درصد می تواند آب مورد نیاز شش میلیون نفر را تامین کند.

پایان پیام/34

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۲۶۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت صادرات محصولات سلامت محور ایران به کشور‌های آفریقایی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حمیدرضا اینانلو با اشاره به توانمندی‌های ایران در عرصه سلامت گفت: ایران با توجه به پشتوانه بومی‌سازی که در حوزه صنعت دارو و تجهیزات پزشکی دارد، می‌تواند توانمندی خود را به کشور‌های دیگر ارائه دهد، همچنین درباره خدمات ضروری برای تجهیز بیمارستان و بیمارستان سازی، ایران آمادگی کمک به کشور‌های آفریقایی و بهره برداری از این مراکز با صد در صد تجهیزات پزشکی را دارد.

مدیر امور بین‌الملل سازمان غذا و دارو افزود: زمینه همکاری درباره انتقال فن آوری و مشاوره صنعت دارو و تجهیزات پزشکی نیز با گسترش روابط با این کشور‌ها امکان پذیر است.

دومین نشست بین‌المللی ایران و آفریقا با حضور بیش از ۲۰ کشور آفریقایی از ۷ تا ۱۰ اردیبهشت در تهران برگزار شد.

دیگر خبرها

  • در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه‌های بحران خواهیم داشت
  • تجار قمی در فروردین ماه به ۲۲ کشور صادرات کالا داشتند
  • صادرات ۲۷۰ هزار تن محصولات کشاورزی از کردستان
  • دبیر جدید اتحادیه تولید و صادرات: مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم
  • ظرفیت صادرات محصولات سلامت محور ایران به کشور‌های آفریقایی
  • اقتصاد این کشور غافلگیر شد
  • سایه مستدام جنگ بر اروپای مدعی دیپلماسی
  • با «ساخت ایران» مشکل دارند!
  • ظرفیت صادرات دارو و تجهیزات به ۲۰ کشور آفریقایی
  • پرداخت ۱۰ روبلی تجار برای کد استاندارد صادرات کالا به اوراسیا