Web Analytics Made Easy - Statcounter

ولیعهد عربستان شب گذشته مراسم کلنگ زنی هفت پروژه استراتژیک از جمله اولین رآکتور هسته‌ای این کشور را برگزار کرد.

به گزارش ایسنا، محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در جریان بازدید از شهرک علوم و تکنولوژی ملک عبدالعزیز کلنگ این هفت پروژه در زمینه‌های انرژی تجدیدپذیر، انرژی اتمی، ژن‌شناسی پزشکی، تصفیه و شیرین سازی آب، صنعت هواپیماسازی را به زمین زد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس گزارش خبرگزاری رسمی عربستان (واس)، این پروژه‌ها که توسط ولیعهد افتتاح شده شامل سه پروژه بزرگ از جمله احداث اولین رآکتور هسته‌ای، مرکز توسعه بدنه هواپیماها در فرودگاه بین‌المللی ملک خالد و نیز پروژه‌هایی در زمینه شیرین‌سازی آب، ژن‌شناسی پزشکی، انرژی تجدیدپذیر و اتمی است.

به موجب گزارش این خبرگزاری، بن سلمان آزمایشگاه مرکزی ژنومیک انسانی عربستان که اولین طرح نقشه راه در زمینه بررسی ویژگی‌های ژنتیکی و وراثتی جامعه سعودی است و با هدف کشف جهش‌های ژنتیکی عامل بیماری‌های وراثتی فعالیت می‌کند، افتتاح کرد.

در شهرک علوم و تکنولوژی ملک عبدالعزیز خالد بن عبدالعزیز الفالح وزیر نفت، صنعت عربستان و شاهزاده ترکی بن سعود بن محمد رئیس شهرک علوم و تکنولوژی ملک عبدالعزیز از بن سلمان استقبال کردند.

در این راستا همچنین مرکز تصفیه و شیرین سازی آب با انرژی خورشیدی در الخفجی افتتاح شد. بن سلمان همچنین دستور ارائه ابزارهای رشد اقتصادی برنامه "بادر" در الدمام، القصیم، مدینه و ابها را صادر کرد.

همچنین بن سلمان کلنگ احداث مرکز شیرین سازی آب شور در شهر "ینبع" با انرژی خورشیدی را به زمین زد.

ولیعهد سعودی در عین حال مراسم کلنگ زنی احداث اولین رآکتور هسته‌ای که اولین تاسیسات تحقیقات هسته‌ای این کشور محسوب می‌شود، اجرا کرد.

کابینه عربستان در ژوئیه ۲۰۱۷ پروژه ویژه توسعه بخش انرژی هسته‌ای را با هدف رهایی از تکیه بر انرژی نفت در چارچوب اصلاحات مربوط به سند چشم‌انداز ۲۰۳۰ محمد بن سلمان در سال ۲۰۱۵ تصویب کرد.

این کشور در ابتدا اعلام کرد قصد دارد ۱۶ رآکتور اتمی تا سال ۲۰۳۰ ایجاد کند اما بعدا آن را کاهش داد و اکنون بر احداث دو مورد تمرکز کرده است.

محمد بن سلمان پیشتر در این باره گفته بود، ماموریت اصلی در این زمینه غنی‌سازی و استفاده از اورانیوم موجود در عربستان در رآکتور هسته‌ای بدون خرید این ماده از خارج است.

عربستان حق غنی سازی اورانیوم را مطالبه کرده است و این اصل را شرطی در مقابل شرکت‌های آمریکایی که خواهان امضای قراردادهایی با این کشور برای احداث این دو رآکتور هسته‌ای هستند، قرار داده است. گفته می‌شود هزینه کلی آنها به ده‌ها میلیارد دلار می‌رسد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: محمد بن سلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۰۳۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم همکاری همه دستگاه‌ها در اجرای پروژه استراتژیک جاده جلفا-کلاله

ایسنا/آذربایجان شرقی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اهمیت استراتژیک پروژه جاده جلفا_کلاله، بر همکاری همه دستگاه‌های اجرایی با قرارگاه خاتم‌الانبیا در اجرای این پروژه طبق برنامه زمان‌بندی تاکید کرد و گفت: کمیته ویژه‌ای در استانداری برای پیگیری این پروژه تشکیل می‌شود.

مالک رحمتی در جلسه مشترک با قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا که با موضوع پروژه محور جلفا_کلاله برگزار شد، اظهار کرد: از روزی که قرار شد این پروژه شروع شود قرارگاه عاشورا به بهترین شکل ممکن کار را آغاز کردند، هرچند که انتظار بیش از این‌ها است.

وی افزود: همه باید با تسهیل‌گری و همراهی با این پروژه نقش خود را ایفا کنند تا به هدف بزرگی که نظام به دنبال آن است با کمک همدیگر برسیم.

وی ادامه داد: آن‌چه که در این پروژه اتفاق افتاده یک پیگیری بسیار مهم و دیپلماسی موفقی بود که در دولت سیزدهم رقم خورد، چرا که در ترانزیت بین‌المللی به دنبال یک شیطنتی بودند که ایران را حذف کنند اما به برکت دیپلماسی و پیگیری موفق و موثر دولت، کشورهای همسایه نقش فعال ایران را در این حوزه پذیرفتند و در حال حاضر، حفظ جایگاه استراتژیک ایران در منطقه قفقاز و عینیت‌بخشی به اثرگذاری بین‌المللی کشورمان منوط به اتمام این پروژه است.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه توسعه متوازن استان‌ها از اولویت‌های دولت است، گفت: ما در آذربایجان شرقی منطقه آزادی را داریم که برای کشور ارزآوری دارد و برای استان نیز یک شاهراه اقتصادی محسوب می‌شود و اگر ما بین‌المللی، ملی، استانی، شهرستانی و حتی روستایی به موضوع نگاه کنیم اهمیت بالای این جاده مشخص می‌شود و از همه ابعاد، استراتژیک بودن این جاده محرز است و هیچ بهانه‌ای برای همراهی نکردن وجود ندارد.

وی با بیان اینکه موضوع ترانزیت در بحث توسعه بسیار مهم است، مطرح کرد: اگر در این مسیر به دنبال رونق اقتصادی هستیم باید ترانزیت رونق بگیرد و اگر این جاده محقق شود، ترانزیت رونق خواهد گرفت و به دنبال آن جدای از فواید اقتصادی که به دنبال خواهد داشت، جذب گردشگر هم اتفاق خواهد افتاد.

وی بیان کرد: یکی از سیاست‌هایی که در استان حتما باید به آن کمک کنیم تا اقتصاد و توسعه اقتصادی ما وابسته به نفت نباشد، توسعه گردشگری است و همه ظرفیت‌های لازم برای این امر در منطقه ارس جمع شده است.

رحمتی خاطرنشان کرد: در طول این ۱۰۷ کیلومتر تعداد زیادی روستا وجود دارد که اگر این جاده احداث شود، خدمت رسانی به آنها افزایش خواهد یافت و به رشد، کارآمدی و توسعه منطقه آزاد نیز کمک خواهد کرد.

وی از تشکیل یک کمیته ویژه برای پیگیری این پروژه خبر داد و گفت: این کمیته به ریاست استاندار، ماهانه تشکیل می‌شود و کار هماهنگی دستگاه‌ها و تصمیمات استانی را برعهده خواهد داشت.

وی ادامه داد: نگاه قرارگاه خاتم‌الانبیا به پروژه اقتصادی نبوده و ماموریت‌محور است، ما نیز وظیفه داریم از دولت و سازمان برنامه و بودجه پیگیری‌های لازم را برای تخصیص اعتبار آن انجام دهیم.

استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه تقسیم کار در چنین پروژه مهمی از اهمیت بالایی برخوردار است، اظهار کرد: شرایط پروژه ایجاب می‌کند پراکندگی کارگاه‌ها را افزایش دهیم تا سرعت پیشرفت آن بیشتر شود.

وی بر رعایت زمان‌بندی اجرای پروژه تاکید کرد و افزود: انجام زمان‌بندی برای اجرا و اتمام این پروژه از اهمیت بالایی برخوردار بوده و لازمه آن تحویل نقشه‌ها توسط کارفرما و انجام مطالعات زیست محیطی است.

وی در پایان تاکید کرد: در طول مسیر پروژه ۱۰۷ کیلومتری، چند نقطه برای احداث مجتمع‌های رفاهی برای ارائه خدمات به مردم و مسافران در نظر گرفته شود تا اجرای پروژه برای مسافران و مردم خسته‌کننده نباشد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، رحمتی یادآوری کرد: این پروژه، جاده‌ای خواهد بود که کشورهای همسایه ما از آن استفاده خواهند کرد بنابراین قرارگاه در کنار کارهای خوبی که همیشه انجام داده، به این منطقه نیز حساسیت ویژه‌ای داشته و از آخرین مطالعات، دانش علمی و تکنولوژی بهره گیرد تا یک افتخار دیگری رقم بخورد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حضور سفیر عربستان در کنفرانس بین‌المللی هسته‌ای در اصفهان
  • پایداری تولید در نفت و گاز مارون با تکمیل ۲۲ پروژه در ۱۴۰۲
  • پایداری تولید در نفت و گاز مارون با تکمیل ۲۲ پروژه در سال ۱۴۰۲
  • مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به اصفهان می‌آید
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • از اولین کنفرانس بین المللی علوم و فنون هسته ای در اصفهان چه می دانیم؟/ رافائل گروسی؛ مهمان ویژه ایران در «نصف جهان»
  • روان سازی ترافیک تبریز با احداث ۶ تقاطع های غیر همسطح
  • ضرورت همکاری دستگاه‌ها در اجرای پروژه استراتژیک جاده جلفا-کلاله
  • روان سازی ترافیک تبریز با تقاطع های غیر همسطح
  • لزوم همکاری همه دستگاه‌ها در اجرای پروژه استراتژیک جاده جلفا-کلاله