Web Analytics Made Easy - Statcounter

عید امسال هم مانند سال‌های قبل با سنت نامگذاری از سوی رهبر انقلاب همراه بود. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای سال ۱۴۰۱ و سال آغاز قرن جدید شمسی را سال «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرینی» نامگذاری کردند. سنت نامگذاری سال‌ها بیش از دو دهه است که از سوی رهبر انقلاب در اولین ساعات سال جدید اتفاق می‌افتدو تمرکز این نامگذاری‌ها بر پوشش برخی کاستی‌ها یا توجه دادن بیشتر مسئولان مردم به مقوله‌ای مهم و از یاد رفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته نامگذاری سال هر ساله به یک رفتار کلیشه‌ای هم همراه است. ساعاتی پس از نامگذاری رهبر انقلاب شاهد مصاحبه‌های مفصل و پر تعداد نمایندگان مجلس، مسئولان دولتی و کارگزاران نظام هستیم که تلاش می‌کنند با به کار بردن کلیدواژه‌های به کار رفته در عبارت عنوان سال خودشان را در مسیر اخبار قرار دهند.


همین الان اگر سری به وب‌سایت خانه ملت بزنید می‌بینید که بیشتر نماینده‌های مجلس با تاکید روی عبارت «دانش‌بنیان» مصاحبه‌های پر تعدادی انجام داده‌اند. فراوانی عبارت دانش‌بنیان در یک ماه اسفند نزدیک به ۲۰ خبر است که بسیاری از آنها گزارش است و نه اظهارنظر یک نماینده مجلس. اما در روزهای ۲۹ اسفند و اول فروردین بیش از ۳۰ اظهارنظر مستقیم از نمایندگان مجلس در اهمیت مسئله «دانش‌بنیان» بیان شده است. صفحات همه خبرگزاری‌های این روزها پر است از جمله‌سازی‌های نمایندگان مجلس، وزرا، معاونین و استانداران در اهمیت دانش‌بنیان‌ها.

بخشی از این واکنش طبیعی است و منطقی است که بعد از هدف‌گذاری توسط مقام معظم رهبری گروهی درباره آن اظهار نظر کنند. اما دو نکته در این میان اهمیت دارد. یکی توجه موقعیت فعلی ایران، وضعیت اقتصادی کشور و انتظارات مردم و دیگری در جایگاه اظهارنظر کنندگان. همه‌گی می‌دانیم که کشور در چند سال اخیر با چالش‌های اقتصادی مهمی روبرو شده که به شدت زندگی مردم را تحت تاثیر قرار داده است. جنس این چالش ها و ماندگاری‌شان در زندگی مردم چنان عریان و واضح است که به هیچ وجه قابل انکار نیست. چنانکه رهبر انقلاب و مراجع تقلید هم در سال گذشته درباره آن سخن گفته‌اند و به مسئولان را برای حل آن تذکر داده‌اند. در چنین شرایطی مردم علاقه کمتری به شنیدن شعار دارند. آنها تصمیم‌گیری‌های مهم و درست و تاثیرگذار نیاز دارند. علاقه دارند که ببینید این جمله سازی مسئولان با عبارت «دانش بنیان» آیا منجر به اتفاق مهمی هم در زندگی‌شان می‌شود. باری را از دوش‌شان بر می‌دارد؟ در چند سال اخیر آنها به اندازه کافی جمله سازی و گفتار درمانی از مسئولان دیده‌اند و شنیده‌اند که علاقه‌ای به شنیدن مجدد آن ندارند. برای همین بهتر است در چنین شرایطی مسئولان هم کمی در رفتارهای خودشان تجدیدنظر کنند. لازم نیست همیشه برای هر موضوعی در صدر اخبار باشند و به جای آن اگر تلاش کنند تا با اقدامی عملی به مردم نشان دهند که هم حرف رهبر انقلاب برای‌شان مهم است و هم بازکردن گره از زندگی مردم.

نکته دوم اینکه بهتر است همه این اظهارنظر کنندگان عزیز نگاهی به اظهار نظرهای سال‌های قبل خودشان و تاثیرش در حل مسائل داشته باشند. برای نمونه چقدر توانسته‌اند در جهت تحقق شعار سال ۱۴۰۰ یا ۱۳۹۹ موفق باشند؟ آیا تنها به مصاحبه پرداخته‌اند یا واقعا کاری برای رفع مشکلات داشته‌اند. از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ به مدت چهار سال است که کلید واژه «تولید» در نامگذاری‌ها از سوی رهبر انقلاب بیان می‌شود. مسئولان گرامی به جز جمله سازی درباره آن چه کرده‌اند؟

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین نوروز 1401 آیت الله ری شهری دانش بنیان شعار سال سال نو مذاکرات وین نوروز 1401 آیت الله ری شهری قیمت گوشی رهبر انقلاب دانش بنیان جمله سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۳۷۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران در رتبه چهارم تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، محمدرضا شمس اردکانی خاطرنشان کرد: ما از نظر علمی و عملی جایگاه خوب و رتبه ممتاز و بین المللی قابل قبولی در حوزه گیاهان دارویی کسب کرده ایم.

وی با بیان اینکه سابقه استفاده از گیاهان دارویی و طب سنتی در این حوزه چند هزار ساله است، افزود: پس از تشکیل دانشکده‌های طب سنتی در سال ۱۳۸۶ با توفیق بسیار خوب و شتاب مناسبی در حوزه تولید علم در دنیا خودمان را نشان دادیم و از دو سال پیش (۲۰۲۲) تاکنون توانستیم رتبه چهارم دنیا را کسب کنیم که این موفقیت بسیار ویژه ای است.

شمس اردکانی تصریح کرد: ستاد اقتصاد دانش بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی در حوزه معاونت علمی ریاست جمهوری تلاش و عزم جدی دارد که در پازل ایران قوی بتواند موضوع و سر فصل بسیار مهم در حوزه طب سنتی و گیاهان دارویی داشته باشد.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان گیاهان دارویی در ادامه بیان کرد: در این راستا ما شرکت های دانش بنیان خوبی داریم که در حوزه تولید و فرآوری و استخراج فعالیت می کنند و ستاد نیز از آنها حمایت خواهد کرد.

به گفته او، مردم در ایران از نظر فرهنگی و تمدنی و سابقه، دید خوبی نسبت به عطاری ها دارند و عطاری ها توانسته اند در بیشتر موارد اعتماد و رضایت مردم را جلب کنند.

وی مطرح کرد: شرکت‌های دانش‌‎بنیان به خوبی در حوزه‌های مختلف تلاش کرده اند و ما باید در حال حاضر با دست به دست هم دادن و ظرفیت های افزوده کار را پیش ببریم. در سال های اخیر بازگشت به طبیعت در همه حوزه ها پر رنگ شده و امیدواریم با تلاش خودمان و به کارگیری همه ظرفیت ها در این زمینه موفق تر از پیش عمل کنیم.

شمس اردکانی، طب سنتی ایرانی را سلامت محور دانست و افزود: بسیاری از آموزه های طب سنتی ایران مبتنی بر اصلاح سبک زندگی است و با توجه به ریشه دار بودن این آموزه ها در فرهنگ مردم، قابلیت پذیرش خوبی دارد و دسترسی به خدمات آن نیز برای مردم آسان است.

وی ادامه داد: ارتقای سلامت و کاهش بیماری‌ها مستلزم افزایش سطح سواد سلامت مردم و تغییر رفتار آنها است. امروزه به دلیل تغییر سبک زندگی ، نوع غذاها، کم تحرکی و ... علیرغم کنترل بیماری‌های واگیر و عفونی، بار بیماری‌های غیر واگیر افزایش یافته است.

شمس اردکانی در پایان "رعایت اصول تغذیه بر مبنای طب سنتی" را مهمترین اصلی دانست که رعایت آن منجر به حفظ سلامتی می شود.

کد خبر 6098303

دیگر خبرها

  • ایران در رتبه چهارم تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • فیلم| دیدار مسئولان و کارگزاران حج با رهبر انقلاب
  • دیدار مسئولان و کارگزاران حج با رهبر انقلاب
  • دیدار مسئولان و کارگزاران حج با رهبر انقلاب تا ساعتی دیگر
  • مسئولان و کارگزاران حج و جمعی از زائران بیت‌الله الحرام با رهبر معظم انقلاب دیدار می‌کنند
  • انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری، برای نخستین‌بار + عکس
  • خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین
  • نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند
  • تولید یک شرکت دانش بنیان برای خودکفایی در تأمین ماده اولیه بنزین
  • خودکفایی در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین